Perfect!

Willen we het niet allemaal perfect hebben? Maar wat is perfect? Is dat alles perfect op orde hebben?

Het streven naar iets wat perfect is resulteert vaak in hard werken en niet je doel bereiken. Daarbij hebben we dan ook nog eens de neiging om de lat steeds hoger te leggen, het doel steeds moeilijker te maken. Het mooie is dat het je steeds verder brengt. Dus tot zo ver is er niets aan de hand.

Vaak worden de verwachtingen van de mensen om je heen (dat kan voelen als “eisen”) ook steeds hoger. Daarnaast is ook de definitie van perfect langzaam aan het veranderen van “het beste voor jou” naar “wat de wereld om je heen verwacht“.  Dat tweede is een mogelijke oorzaak van ongelukkiger zijn, vermoeidheid of zelfs burnout.

Ik wil je dan ook aanmoedigen om op zoek te gaan naar wat voor jou perfect is. En in mijn geval is dat ook wel eens het werk niet af krijgen, de klant teleur stellen, optijd naar huis gaan en ’s avonds  bij het kampvuurtje in de donkerte van de nacht te staren. Het is perfect omdat het bij mij past en omdat het iets is wat niet door anderen is opgelegd, maar voor me zelf belangrijk is.

Wat is voor jou perfect?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *